MicroStrategy kan zijn Bitcoin-belangen in de toekomst vergroten of verkopen

  • MicroStrategy heeft zijn financieel verslag over het eerste kwartaal vrijgegeven
  • MicroStrategy heeft 91.579 Bitcoin op de balans staan tegen een gemiddelde inleg van $24.311
  • Het rapport legt verder uit dat MicroStrategy zijn bezit aan BTC in de toekomst kan vergroten of verkleinen.
  • Deze verklaring komt nadat Tesla een deel van zijn Bitcoin heeft verkocht voor 272 miljoen dollar.

MicroStrategy heeft zijn financiële verslag over het eerste kwartaal van 2021 vrijgegeven, waarin het bedrijf verklaart dat het nu 91.579 Bitcoins bezit tegen een gemiddelde kostprijs van 24.214 dollar voor elke BTC.

De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, legde verder uit dat de resultaten van het eerste kwartaal een indicatie zijn dat hun tweeledige aanpak van reguliere zaken en het bezitten van Bitcoin Billionaire werkt. Saylor lichtte de vooruitgang van het bedrijf toe in de volgende verklaring.

De resultaten van MicroStrategy over het eerste kwartaal waren een duidelijk voorbeeld van het feit dat onze tweeledige bedrijfsstrategie om onze analytische softwaremarkt te laten groeien en Bitcoin te verwerven en in bezit te houden, aanzienlijke aandeelhouderswaarde genereert.

We hadden een van onze sterkste operationele kwartalen in onze softwarebusiness in jaren…We blijven tevreden over onze bitcoinstrategie.

MicroStrategy kan zijn BTC-aandelen vergroten of verkleinen

In het rapport herhaalt Saylor dat MicroStrategy ‘door zal gaan met het verwerven en aanhouden van extra bitcoin om extra waarde voor aandeelhouders te creëren’.

Het rapport verduidelijkt echter dat het bedrijf MicroStrategy zijn Bitcoin-belangen in de toekomst zou kunnen vergroten of verkopen, zoals blijkt uit de volgende verklaring.

In toekomstige perioden kan MicroStrategy extra Bitcoins kopen en zijn totale bezit aan Bitcoin vergroten, of zijn Bitcoins verkopen en zijn totale bezit aan Bitcoin verkleinen.

Het nieuws dat Tesla zijn BTC verkoopt, heeft MicroStrategy er misschien toe aangezet een ‘Disclaimer’ uit te geven.

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, is er vast van overtuigd dat Bitcoin meer waard is dan goud.

Maar het recente nieuws over Tesla dat 272 miljoen dollar aan Bitcoin verkoopt, heeft MicroStrategy er misschien toe aangezet om een verklaring toe te voegen dat de verkoop van BTC in de toekomst tot de mogelijkheden behoort.

De stap van Tesla om een deel van zijn Bitcoins van de hand te doen, leidde tot oproer op de verschillende sociale media platformen, waarbij sommige leden van crypto-Twitter concludeerden dat Elon Musk zijn zakken over hen had gedumpt. Hieronder een screenshot van zo’n reactie van Dave Portnoy en de reactie van Elon Musk.

Aandeelhouders komen eerst, dan Bitcoin

Uit het voorbeeld van Tesla kan worden geconcludeerd dat MicroStrategy een verstandige zet heeft gedaan door te verklaren dat de verkoop van een deel van zijn Bitcoin in de toekomst tot de mogelijkheden behoort.

Bovendien heeft MicroStrategy, net als elk ander wereldwijd bedrijf, de taak om eerst trouw te blijven aan zijn aandeelhouders.